Izložba studenata Fakulteta primenjenih umenosti

Izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu biće otvorena u utorak, 12. maja 2015. godine u 19.00 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Svoje radove izložiće studenati master akademskih studija: Nevenka Šmitran, Isidora Radojković i Ana Cvijanović. Radovi su nastali u okviru predmeta Tapiserija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila (profesor mr Jadranka Simonović).

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Izložba se može pogledati do 24. maja 2015. godine.

Nevenka Šmitran
Rođena 1989. godine u Beogradu. Diplomirala 2013. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila. Trenutno pohađa master akademske studije u klasi profesorke Jadranke Simonović. Dobitnica je pohvale ULUPUDS-a u oblasti tekstila, na Godišnjoj izložbi FPU „Diploma“ 2013. godinu. Učestvovala je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu i na projektima iz oblasti pozorišta i filma kao kostimograf.

Isidora Radojković
Rođena 1991. godine u Beogradu. Diplomirala 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila. Trenutno pohađa master akademske studije Dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti (modul Tekstil). Učestvovala na više izložbi studenata Odseka Dizajn tekstila. Učesnica je Letnje škole u Prijepolju (2014) i Umetničke kolonije u Tršiću (2013).

Ana Cvijanović
Rođena 1990. godine u Kninu. Osnovne studije Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za dizajn tekstila završila je 2013. godine. Trenutno je na master akademskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je nagrade iz fonda FPU – Iva Vrinjanin, za najbolje ostvarenje iz oblasti tekstila (školska 2012-2013). Na konkursu za dizajn tepiha, dobila je treću nagradu, CarpetVista, 2014, Švedska.