Bryan Cranston as Walter White 2 e1430831686658

Serija Čista hemija – Breaking Bad

Valter Vajt doživljava najgoru krizu srednjih godina. Serija Čista hemija (u originalu Breaking Bad), kojoj su kritičari dali visoke ocene, jeste crnohumorna drama koja odslikava život u trenutku tragične istine kada Valter otkriva da umire od raka pluća.

Nosilac brojnih nagrada, među kojima su Emi za najbolju dramu i Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju, obe osvojene u 2014, Čista hemija će od prve sezone premijerno biti prikazana na AMC kanalu, 7. maja u 22:00, i nastaviće sa emitovanjem svakog četvrtka u 22:00.

Serija ČISTA HEMIJA prati glavnog lika, Valtera Vajta (Brajan Krenston), profesora hemije koji živi u Nju Meksiku sa suprugom, sinom tinejdžerom koji ima cerebralnu paralizu i kćerkom, koja je još uvek beba. Vajtu je dijagnostikovan III stadijum raka i lekari mu daju još dve godine života. Sa novim naletom neustrašivosti poduprte medicinskom dijagnozom, kao i željom da obezbedi finansijsku sigurnost za svoju porodicu, Vajt odlučuje da uđe u opasan svet droge i kriminala u kom počinje brzo da napreduje. Serija istražuje kako smrtna dijagnoza, kakva je Vajtova oslobađa tipičnog muškarca svakodnevnih briga i ograničenja normalnog društva i prati njegovu transformaciju od porodičnog čoveka blage naravi do kralja trgovine drogom.

Od svoje svetske premijere, serija Čista hemija je dobila brojne nagrade i nominacije, 165 Emi nagrada i 58 nominacija uključujući i nagradu za Najbolju dramsku seriju 2013. i 2014. Serija je osvojila i dve Pibodi nagrade, jednu 2008. i jednu 2013. godine. Za lik Valtera Vajta, Brajanu Krenstonu je dodeljen Prajmtajm Emi za najbolju mušku ulogu u seriji čak četiri puta (2008, 2009, 2010. i 2014). Čista hemija je osvojila Emi za najbolju seriju 2014, iste godine kada joj je dodeljen i Zlatni Globus za najbolju televizijsku seriju, a Brajan Krenston za najbolje odglumljenu ulogu u televizijskoj seriji. Serija je ukupno osvojila 110 i bila nominovana za 262 nagrade.