Screen shot 2013 11 26 at 11.01.10

Safari u Africi 3D

Avanturistički dokumentarac „Safari u Africi 3D“ upoznaje publiku sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima, a u bioskope stiže 28. novembra, najavio je distributer MCF.

Ekspedicija počinje u pustinjskim dinama Namibije i putuje preko celog afričkog kontinenta – pustinje Kalahari, reke Okavango, Viktorijinih vodopada, Serengetija, sve do planine Kilimandžaro. Uskočite u džip kojim ćete proći neprijatno blizu slonova i geparda. Za ovaj dokumentarac specijalno je dizajniran veliki balon koji je omogućio snimanje predela sa velikih visina.

Reditelj Ben Stasen je majstor sa velikim iskustvom u specijalnim efektima u 3D tehnici. Prema njegovim rečima, ekipa filma koristila je različite tehnologije koje se pre nisu koristile u 3D snimanjima, kao što su infracrvene 3D kamere koje mogu da snimaju noću, i kamere koje snimaju usporene snimke. Time je omogućenza film nesvakidašnji doživljaj Afrike.

Istraživači Kevin i Mara sprovešće vas kroz nezaboravnu safari avanturu. Mara je, odrastajući u Keniji sa istaknutim biolozima, živela sa slonovima. Inspirisana bliskim odnosom koji ima sa životinjama, istražila je najzabačenije uglove kontinenta. Tako je i postala aktivistkinja u zaštiti afričkih slonova.

Za razliku od nje, Kevin je odrastao u predgrađu Johanesburga, ali su ga životinje uvek opčinjavale, naročito divlje mačke. Uz mnogo posvećenosti i truda, prihvatila ga je velika grupa lavova, koje je pomno proučavao.

3D avantura ,,Safari u Africi”sinhronizovana je na srpski jezik.