vizual 25 godina

Proslava јubileja Beogradskog izloga

Većina prodavnica duž glavne gradske „štrafte“ – Knez Mihailove ulice, tokom poslednjih decenija učestalo je menjala namene i vlasnike. Beogradski izlog – Beoizlog odoleo je svim tranzicijskim iskušenjima. Svoj 25. rođendan obeležava u okrilju gradske institucije, koja ga je osnovala i razvijala, ostavši veran prvobitnoj ideji – podsticanju kreiranja i distribucije autentičnih beogradskih suvenira. Pokloni i suveniri Beoizloga nose urbani pečat raznolikosti „beogradskog identiteta“, prateći njegovu dinamičnu promenu, što je ovoj prodavnici i omogućilo da bude jedino mesto u gradu koje je u potpunosti posvećeno urbanom suveniru nastalom prema originalnim autorskim rešenjima umetnika i dizajnera.

Pored brojnih kolekcija beogradskih suvenira ostavarenih vizijama različitih autora, trajanje Beogradskog izloga je obeležila i višedecenijska saradnja sa drugim institucijama i kulturnim inicijativama. Ponosni smo na postojanu saradnju i prijateljstvo sa „ispisnikom“ Beoizloga – Modnim studijom Click, koji takođe ove godine obeležava četvrt veka postojanja.

Zajedničkom inicijativom KCB – Beoizlog i Modni studio Click raspisali su Konkurs za novi beogradski suvenir – New Štrafta koji je za cilj imao afirmaciju urbanog beogradskog suvenira onako kako ga sagledavaju mladi autori i dizajneri. Predviđeno je da pobednici ovog konkursa budu zvanično proglašeni na proslavi, kada ćemo otvoriti i novu postavku u izlozima Beogradskog izloga u skladu sa jubilejima.

MS Click je povodom jubilarnog rođendana osmislio i novi projekat – Beograđanke – čiji je cilj afirmacija stila naših sugrađanki, kao i promocija kreativnosti nekolicine najpoznatijih dizajnera koji su svoje trajanje na modnoj sceni gradili uz MS Click i beogradsku Nedelju mode. Dizajneri će za ovu priliku pružiti svoje viđenje Beograđanki, da bismo tako nastale crteže, akvarele i fotografije aplicirali na majice, torbe, sveske i druge proizvode koje je moguće pronaći u Beoizlogu. Mini modna revija majica na Trgu republike upotpuniće i zaokružiti i našu proslavu.