Plakat radionica1

Priključi se Evropskoj nedelji programiranja

 

Kako možete sami da napravite video igru i mobilnu aplikaciju? Na koji način igranje igrica pretvoriti u osnovu za dalji mentalni i profesionalni razvoj dece? Saznajte u subotu, 17. oktobra u 10h u “StartIT Centru”, Beograd, Savska 5.

U toku je prijavljivanje za besplatne radionice, čiji je cilj upoznavanje dece sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja putem pravljenja video igara i mobilnih aplikacija, po metodama razvijenim na američkom MIT institutu za tehnologiju.

Program će sadržati dve radionice prilagođene deci od 8 do 14 godina i svi polaznici će dobiti diplomu.

Radionici će prisustvovati i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i može li se jedan od problema sa kojim se deca danas suočavaju, predugo sedenje za računarima i igranje video igrica, pretvoriti u korisnu osnovu za njihov dalji razvoj.

Prijavljivanje se obavlja na sajtu programiranjezadecu.com, a broj mesta je ograničen. Radionice se održavaju kao deo programa Evropske nedelje programiranja u toku koje se organizuju brojni događaji s namerom da promovišu programiranje među decom i onima koji nemaju iskustva u toj oblasti.

Nedelja programiranja je deo inicijative Evropske komisije da smanji nedostatak IT kadrova u Evropi. Procene su da će u Evropi do 2020. godine faliti oko 900 hiljada kadrova u IT sektoru.

Kliker Centar je osnovan 2015. godine i bavi se podučavanjem dece školskog uzrasta osnovama kompjuterskog programiranja na inovativan način primenom “Creative computing” metoda. Projekat je bio finalista Social Impact Award 2015 takmičenja.

SEE ICT je neprofitna organizacija osnovana 2010. u Beogradu sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji. SEE ICT pruža podršku kompanijama, organizacijama i pojedincima koji novim tehnologijama unapređuju svet.