image003 6

Premijera: Male tajne

Komad sa glumom, pevanjem i plesom “Male tajne” premijerno će biti izveden 29. marta na Velikoj sceni Madlenianuma. Prva repriza ove predstave, po tekstu i režiji Gorana Markovića, a u koreografiji Mirka Kneževića, biće izvedena 4. aprila.

Igraju: Predrag Ejdus, Marinko Madžgalj, Srđan Timarov, Petar Benčina, Rade Ćosić, Andrijana Oliverić, Branislava Podrumac, Miodrag Radonjić, Miloš Anđelković, Tihomir Stanić, Andrija Kuzmanović

Bend: Hot Club Belgrade

“U 2015. godini kao svoju prvu premijeru Opera i teatar Madlenianum priprema predstavu Male tajne za koju je tekst pisao i režira je Goran Marković. Naročito nas raduje saradnja sa našim poznatim filmskim i pozorišnim rediteljem Goranom Markovićem, koji je za prvu saradnju sa našom kućom izabrao intimno delo o glumačkim počecima svojih roditelja. Važno je istaći da je ovo prvi muzički komad, na originalnu muziku Zorana Simjanovića, koji Marković režira u pozorištu.” Opera i teatar Madlenianum

„Ova priča će, dakle, biti zasnovana na istinitim zbivanjima, ali će, u isto vreme, biti pomešana sa mnoštvom izmišljenih događaja. Pošto ćemo na taj način faktografiju pomešati sa fikcijom, junaci ovog komada neće biti stvarne ličnosti. Iako su nam uzori bili imena koje su zaista postojala većina likova će do te mere biti modifikovana i pomešana sa stvarima koji su produkt mašte da se ne može govoriti o istorijskoj verodostojnosti“, o predtavi kaže reditelj Goran Marković.

Paralelno sa razvojem priče, događaje će pratiti šlageri iz epohe. Možda je važno napomenuti da će “Male tajne” ujedno biti i svojevrsna retrospektiva zabavne muzike u periodu od 1939, kada naša priča počinje, za vreme rata i nemačke okupacije, pa sve do 1958, kada se serija završava.

Muzičke tačke, Zorana Smijanovića, će biti inkorporirane u priču ali će istovremeno biti i numere za sebe.