Screen Shot 2016 04 07 at 15.50.27

Premijera: Brehtov “Čovek je čovek”

Komad “Čovek je čovek” Bertolda Brehta, u adaptaciji i režiji Anđelke Nikolić, izveden je premijerno na Dramskoj sceni zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u februaru ove godine, a 12. aprila biće predstavljen beogradskoj publici na Sceni “Rade Marković” BDP-a.

Kroz priču o engleskoj kolonijalnoj vojsci u Indiji, Breht govori o večnoj ljudskoj brutalnosti i spremnosti da se odrekne sopstvenog imena i identiteta zarad pukog opstanka, par cigara ili flaša piva. Dramaturškom intervencijom Anđelke Nikolić u zrenjaninskoj postavci više je osvetljena “ženska perspektiva”, kao i stanovništvo, društvo u okupaciji. “Istovremeno, želimo da sprovedemo i malo umetničko-producentsko istraživanje psihologije gledalaca”, kaže rediteljka, povodom činjenice da je predstavu radila u dve celovečernje, samosvojne epizode, ali dodaje da bi volela da se između dva nastavka publika pita šta će dalje biti.

Publika Beogradskog dramskog pozorišta videće sada – prvi deo.

Autor likovne opreme za predstavu je scenograf i kostimograf Boris Čakširan, a muzike Draško Adžić.

U predstavi igraju Ivan Đorđević, Nataša Ilin, Daniel Kovačević, Stefan Juanin, Dejan Karlečik, Ljubiša Milišić, Jelene Šneblić Živković, Jovan Torački, Mirko Pantelić, Zvonko Gojković, Miljan Vuković, Sanja Radišić, Vesna Varićak, Snežana Kovačev Čelar.