planeta majmuna

Planeta majmuna – Revolucija

Studio „Twentieth Century Fox“ objavio je prvi trejler za film „Planeta majmuna – Revolucija” koji će se u bioskopima naći na leto 2014. godine.

Zajednica genetski modifikovanih majmuna, koje predvodi inteligentna šimpanza Cezar, raste i preuzima vođstvo na Zemlji, ali grupa ljudi koja je preživela katastrofalan virus preti da ih ugrozi. Jedno vreme vladao je osetljiv i kratkotrajan mir, ali su se dve strane na kraju ipak našle na ivici rata koji će odrediti dominantnu vrstu na planeti.

Ovo je nastavak filma ,,Planeta majmuna – Početak” iz 2011. godine, koji je pripovedao priču o poreklu fiktivnog univerzuma Planete majmuna, odnosno prikazao kako je mladi naučnik, nastojeći da pronađe lek za Alchajmerovu bolest, dao mladom mužjaku šimpanze, Cezaru, serum koji je kod njega izazvao ubrzan razvoj inteligencije.

Reditelj filma „Planeta majmuna – Revolucija“, Met Rivs, objašnjava zašto je odlučio da uradi nastavak ovog filma: ,,Bio sam opsednut ,,Planetom majmuna”, a kao dečak sam žarko želeo da budem gorila. U ovaj projekat sam ušao sa nevericom da će to ispasti onako kako sam ja zamislio. Očekivao sam da mi kažu: ,,Moraš da pratiš liniju priče i da se pridržavaš naših uputstava”, što ja zasigurno ne bih mogao. Ali zapravo se ispostavilo da im se svidela moja ideja i da su oberučke prihvatili da režiram ovaj film.”

U borbi u kojoj su suprotstavljeni čovek protiv majmuna glavne uloge igraju Geri Oldman, Džejson Klark, Džudi Grir i Endi Serkis.