Danilo Kis Pesme Elektra e1424430469494

Pesme, Elektra: Danilo Kiš – 80 godina

Sabrane pesme Danila Kiša od ranih stihova do poslednjih nedelja njegovog života i njegovu najpoznatiju pozorišnu dramu Elektra Arhipelag je objavio u jednoj knjizi u okviru Dela Danila Kiša u deset knjiga. Ovi izdanjem Dela Danila Kiša Arhipelag obeležava 80 godina od rođenja velikog pisca.

Povodom 80 godina od rođenja Danila Kiša, Arhipelag organizuje multimedijalni program Danilo Kiš, 80 godina u petak 20. februara u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Kišova drama Elektra nastala je 1968, a premijerno je izvedena u Ateljeu 212 u novembru iste godine. Knjigu Pesme, Elektra je za Arhipelag priredila Mirjana Miočinović.

U prvom delu programa, koji počinje u 19 časova, Arhipelag priređuje razgovor: Danilo Kiš ili poslednje pribežište zdravog razuma. U ovom razgovoru učestvuju pisci i kritičari Mihajlo Pantić, Muharem Bazdulj i Gojko Božović. Moderator je književna kritičarka Tamara Krstić.

U drugom delu programa, koji počinje u 19 časova, publika će moći da prati projekciju najpoznatije TV drame Danila Kiša Noć i magla.

Arhipelag je ekskluzivni izdavač dela ovog pisca za Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.