Igra za srecu

Performans Igra za sreću

Dramski performans Igra za sreću, čiji su idejni tvorci i izvođači deca bez roditeljskog staranja iz doma „Drinka Pavlović“, biće održan u ponedeljak, 14. decembra u 20h u sali Akerikana Doma omladine Beograda. Performans je nastao zahvaljujući  Centru za pozitivan razvoj dece i omladine – CEPORA. Reditelj je Vesna Popović.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Performans je zasnovan na ličnim pričama dece bez roditeljskog staranja. Kroz doživljaje tri junaka i emocije tuge, straha i besa priča vodi gledaoce u alternativnu stvarnost u kojoj je život igra na sreću u kojoj svako dobija. Performans obuhvata kolaž pokreta, zvuka i ritma uz tematski osmišljene igrokaze koji opisuju poraze sa kojima se junaci suočavaju i načine na koji tragaju sa srećom. Kao sredstvo scenskog i dramskog izraza koriste se tehnike primenjenog pozorišta transformisane u realistične priče učesnika i stavljene u funkciju dramatizacije dečje percepcije pojma sreće.

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine – CEPORA je organizacija civilnog društva koja ima za cilj da, kroz planske, organizovane i strukturirane kulturne, edukativne, preventivne i socijalne programe, doprinese stvaranju bezbednijeg i zdravijeg okruženja za decu i omladinu i promoviše njihov pozitivan razvoj, prosocijalna ponašanja i zdrave stilove života.

Trajanje: 35 minuta