nasledno nepoznavanje komunikacije

Izložba Sjajne slike

Posle Glupih slika i Slika suvišnih informacija iz ateljea Žolta Kovača stižu Sjajne slike. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 30. maja u 20h u Likovnoj galeriji KCB-a i trajaće do 16. juna. Sjajne slike imaće i svoj prateći program.

Sjajne slike su rađene autolakirerskom tehnikom, metalik farbama za automobile na aluminijumu. Završna obrada slika je istovetna karoseriji novog automobila u autosalonu. Slike su polirane do visokog sjaja, dok im kristali u boji daju prepoznatljivo skup izgled.

Sjajne slike bacaju svetlo na loše strane mentaliteta, ali istovremeno pokušavaju da ponude dozu optimizma i nade u mogućnost promene. Deo Sjajnih slika manjeg formata će biti izložen u visini očiju osmogodišnjeg deteta, a poruke koje one šalju putem slogana Hvala, Molim, U redu, Hoću, Da!, Volim, Zajedno, Slušam itd. optimistične su i ukazuju da bi promene trebalo pokrenuti od obrazovanja i promene pogleda na svet mladih.

Žolt Kovač je rođen u Pančevu 1975. godine. Posle završene Matematičke gimnazije studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirao na istom fakultetu. Pohađao Školu za istoriju i teoriju slike pri Centru za savremenu umetnost Beograd.Trenutno na doktorskim umetničkim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagao na 12 samostalnih i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Nemačka, Austrija, Norveška, Poljska, Slovačka, Mađarska, Francuska, Češka, Estonija, Grčka, Rusija, Makedonija). Zaposlen kao predavač na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika na predmetima Crtanje, Slikanje i Multimedijalne prezentacije. Živi u Beogradu.

Prateći program:

sreda, 5. jun

18.00 – vođenje kroz izložbu

Ana Bogdanović, istoričarka umetnosti i umetnik

subota, 8. jun

13.00 – 16.00 KCB radionica: Sjajne slike

Radionica za srednjoškolce o savremenoj vizuelnoj umetnosti

Autorka edukativnog programa: Ana Nedeljković

sreda, 12. jun

18.00 – Predavanje: Socijalni kapital: teorija i praksa

Predavač: Maja Kovač

subota, 15. jun

16.30 – 18.00 – KCB klub

Radionica za decu i roditelje

Autorka programa: Ana Nedeljković