Nosorog Ežena Joneska

Beogradska premijera predstave „Nosorog” Ežena Joneska, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Kikinde biće održana 7. marta na Sceni “Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Rediteljka Snežana Trišić radila je prvi put u Kikindi: “Zanimljivo je da je predstava na neobičan način duhovita i apsurdna i da otkriva neke fenomene iz naših života na sulud način. U predstavi, u jednom malom gradiću ljudi se polako pretvaraju u nosoroge.Ta „nosorogizacija” je pojava koja otkriva koliko je lako izgubiti individualnost i postati deo mase”.

Na 9. Joakim Interfestu u Kragujevcu Nagrada za režiju dodeljena je Snežani Trišić za ovu predstavu, a za najbolje glumce proglašeni su Marina Vodeničar za tumačenje lika Dejzi i Đorđe Marković za ulogu Žana.

U predstavi je 12 likova koje igra osmoro glumaca: Marina Vodeničar, Đorđe Marković, Marko Gvero, Slavoljub Matić, Dragan Ostojić, Nikola Joksimović, Miljan Davidović i Marija Ostojić. Scenograf je Darko Nedeljković, a kostimograf Mirna Ilić.