plakat web 2016 web Salon

Na Salonu knjiga i grafike u Pirotu

Arhipelag učestvuje na 16. Salonu knjiga i grafike u Pirotu koji počinje danas u 18 časova u Sportskoj sali „Kej“.

Arhipelag će posetiocima Salonu knjiga i grafike predstaviti svoja novija izdanja iz srpske i svetske književnosti, društvene, kulturne i političke istorije, političke teorije, sociologije i ekonomije. U fokusu nastupa Arhipelaga biće dela Danila Kiša koja je ova izdavačka kuća objavila u 13 knjiga. Među knjigama koje će se naći na štanduArhipelaga na Salonu knjiga i grafike nalaze se i Divlji labud Majkla Kaningema, knjiga koja je pre nekoliko meseci doživela svetsku premijeru u Arhipelagu, najpoznatiji romani velikih savremenih ruskih pisaca Ljudmile Ulicke i Alekseja Slapovskog, knjiga putopisne proze Veselina Markovića Svetlost na vodi, nova knjiga Gorana Markovića Tri priče o samoubicama, istorijski roman Nikole Moravčevića Grof Sava Vladislavić, panorama moderne svetske priče kokju je priredio Srđan V. Tešin Skrati priču, nova izdabnja knjiga proze Vide Ognjenović, Mihajla Pantića, Milete Prodanovića, Mladena Vurune ili Nemanje Rotara. Za svoje čitaoce Arhipelag je pripremio specijalne sajamske popuste.

Na 16. Salonu knjiga i grafike u Pirotu učestvuju 32 izlagača. Salon će biti otvoren za posetioce od 10 do 20 časova. Cene ulaznica su simbolične, za decu 30 dinara, za odrasle 50, dok porodična ulaznica će koštati 100 dinara.

Na kraju Salona izdavačima će biti dodeljene nagrade Salona – Sveti Trifun, Loza i Šara. Poslednjeg dana biće nagrađeni i učesnici konkursa za kratku priču, a u selekciji je bilo 70 kratkih priča.

Organizatori Salona knjiga i grafike su Opština Pirot, Dom kulture i Narodna biblioteka Pirot.