Green book
(L to R) MAHERSHALA ALI and VIGGO MORTENSEN star in Participant Media and DreamWorks Pictures' "Green Book." In his foray into powerfully dramatic work as a feature director, Peter Farrelly helms the film inspired by a true friendship that transcended race, class and the 1962 Mason-Dixon line.

Četiri filma sa FEST-a dobitnici Oskara!

Zelena knjiga apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskaragde je osvojio 3 nagrade, uključujući i onu najvažniju – Oskar za najbolji film. Piter Fareliodneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valelongu i Brajana Kjurija), a Maheršala Alitrijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu. Zelenu knjigumožete pogledati premijerno na FEST-u 27. februara u 19h u Sava centru, i u repriznim terminima 28. februara u 17.30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 2. marta u 18h u Cineplexx 4D Delta city, 3. marta u 15h u Fontani.

Olivija Kolmanzasluženo je odnela nagradu za najbolju glumicuu filmu Miljenica, koji je otvorio ovogodišnji FEST. Ako ste propustili ovo maestralno ostvarenje Jorgosa Lantimosa, imate prilike da ga pogledate još danas u 19.30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Redžina Kingosvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicuu filmu Šapat ulice(If Beale street could talk), gde glumi majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika. Ovaj film biće prikazan samo na FEST-u, tako da ne propustite priliku da ga vidite na velikom platnu 25. februara u 17.30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 26. februara u 19.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica. 

Film Čovek iz senke(Vice) nagrađen je Oskarom za najbolju šminku. Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a možete ga premijerno pogledati danas u 19h u Sava centru, 26 februara u14:30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19h u Fontani, 28. februara u 19h u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru.