djangova osveta

Kućni bioskop: Filmovi koji će obeležiti februar

Za filmske sladokusce februar će biti odličan mesec, jer su gledaocima na raspolaganju premijere koje će vas doslovno raspametiti. Zato ne skrećite prst sa daljinskog upravljača.

Na repertoaru u subotu od 22.30 časova, na kanalu Film Box Premijum HD možete pogledati film Napušteni. Radnja filma vraća nas u 1989.  Godinu, kada  Rouz Noel diže jedra i kreće iz Piktona, Novi Zeland, u Tongu, sa četiri člana posade. Kad ogroman talas prevrne brod, sledi 119 dana na otvorenom moru, pre nego što ih voda izbaci na ostrvo Grejt Barijer.

Sjajan američki istorijski vestern iz 2012. godine možete pogledati na kanalu Film Box Premijum 13. februara od 21 čas – Đangova osveta. Režiser i scenarista filma je Kventin Tarantino, a glavne role pripale su Leonardu Dikapriju, Semjuelu L. Džeksonu,  Džejmi Foks.

Radnja filma je smeštena u vreme nedugo pre početka Američkog građanskog rata na dubokom Jugu i starom Zapadu, film prati oslobođenog roba Đangakoji skupa s lovcem na glave Dr. King Šulc kreće u misiju spašavanja svoje supruge Brumhilde od okrutnog i harizmatičnog vlasnika plantaže Kelvina.

Inače, važno je znati da je film primio hvalospjeve kritičara i nominovan je u pet kategorija za prestižnu filmsku nagradu Oskar uključujući i one za najbolji film, najboljeg sporednog glumca. Osvojio je dve nagrade Zlatni globus.

Budžet filma je iznosio 100 miliona dolara, a film je zaradio širom sveta preko 425 miliona dolara, što ga čini Tarantinovom najvećom zaradom.