Kradljivica knjiga 2.1

„Kradljivica knjiga” na bioskopskom platnu

 Filmska adaptacija proslavljenog romana Markusa Zusaka „Kradljivica knjiga” na bioskopskom platnu od 13. marta!

Zasnovan na bestseleru Markusa Zusaka, film „Kradljivica knjiga” proslavljenog britanskog reditelja Brajana Persivala afirmiše život i pokazuje otpornost ljudskog duha u trenucima borbe za opstanak. Bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da vidi dirljivu priču koja se odvija tokom Drugog svetskog rata od četvrtka 13. marta!

Uz naraciju same Smrti, filmsko ostvarenje „Kradljivica knjiga” prikazuje život neobične i hrabre devetogodišnje devojčice Lizel (Sofi Nelis) koja živi sa svojim starateljima, velikodušnim Hansom (Džefri Raš) i njegovom zajedljivom ženom Rozom (Emili Votson) u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata.

Stidljiva Lizel, koja je u šoku zbog tragične smrti svog mlađeg brata, ima poteškoće sa uklapanjem u sredinu, naročito u školi gde joj se vršnjaci rugaju jer ne zna da čita. Uz podršku nove porodice i Maksa, jevrejskog izbeglice koga skrivaju ispod stepeništa uči da čita. Za Lizel i Maksa snaga reči i imaginacije ubrzo postaje jedini izlaz iz uzburkanog sveta.

Dok se situacija u Nemačkoj pogoršava i mržnja postaje sve veća i opipljivija, Lizel krišom počinje da krade knjige. Međutim, ona ne zadržava knjige samo za sebe, već ih deli sa drugima. U vreme najvećeg zla u ljudskoj istoriji i neverovatnih opasnosti, Lizel uspeva da sagleda i lepu stranu života.

Režiju “Kradljivice knjiga“ potpisuje britanski reditelj Brajan Persival, koji ima velikog iskustva u režiji na televiziji, i BAFTA nagradu za najbolji kratki film.

Mladu glumicu koja igra glavnu ulogu, devojčicu Lizel, producenti su tražili u nekoliko zemalja širom sveta, da bi se na kraju odlučili za francusko-kanadsku glumicu Sofi Nelis. Ona iza sebe ima već nekoliko uloga na filmu i televiziji, kao i nekoliko nagrada za decu glumce.

Oskarovac Džefri Raš rekao je da je bio zaprepašćen glumačkim sposobnostima Nelisove i da se bliska veza Hansa i Lizel brzo „prelila” i na njih dvoje.