VAGABONDO 5

Izložba Vagabondo

Izložba Vagabondo biće otvorena u utorak, 24. marta u 19h u Art Gallery Canvas-u, Kosovska 16.

Ideja izložbe je rezultat dugih godina družbe i isprepletanog stvaralačkog puta dva umetnika, Atosa Ongara (Athos Ongaro) i Damjana Đakova.

Na izložbi Vagabondo će biti predstavljeno 19 slika Atosa Ongaroa i Damjana Đakova, a dve od njih su neverovatan zajednički rad u četiri ruke. Radovi imaju zajedničku temu Vagabonda, njegov filozofski i egzistencijalni duh koji odlikuje život ova dva umetnika

Damjan Đakov je roden u Beogradu 1959. godine. Po završetku Akademije likovnih umetnosti u Beogradu Damjan odlazi u Italiju, i ubrzo izlaže po privatnim galerijama i sajmovima u Italiji (1994 – velika izložba u Veneciji, sa učešćem Viktorije Koen, direktora Muzeja Moderne umetnosti u Bolonji), Njujorku (1992 – sa učešćem Danila Ekera, direktora Muzeja moderne umetnosti u Trentu), i  Beogradu (1999 – Muzej moderne umetnosti). Đakov je živeo je preko dvadeset godina u Italiji i nekoliko godina na Šri Lanki. Posle velikog uspeha Damjan Đakov se vraća u Srbiju gde  nastavlja svoj rad u atelje u na Adi.

Atos Ongaro je rođen u Veneciji 1947. godine.Prvu samostalnu izložbu održao je 1970. u galeriji Bertesca u Milanu.Posle toga sledi više samostalnih i grupnih izložbi (Milano, Firenca, Rim, Duzeldorf, Njujork,…). Ostvarivši veliki uspeh u vajarstvu i slikarstvu, Atos zbog ljubavi dolazi u Beograd, gde ostaje da živi i stvara u svom ateljeu u centru Beograda.