meduza1 e1427119791615

Izložba Kosovke Marinković

Danas, 23. marta u 19 časova, u Kući kralja Petra Prvog biće otvorena samostalna izložba slikarke Kosovke Marinković.

Na ovoj izložbi autorka će predstaviti publici dela iz ciklusa “Moj čarobni svet”, nastalih na temeljima holandsko-flamanskog slikarstva 17. i 18. veka i ciklusa “Ljubav” – “svet plavetnila, svet pod morem”. Sva izložena dela nastala su 2014. i 2015. godine.

Izložbu će otvoriti Nada Blagojević, istoričar umetnosti. U muzičkom delu programa nastupiće Sofija Glavičić, violina, mladi talenat, dobitnica prvih nagrada na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a klavirska pratnja prof. Ana Veskov.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 28. marta 2015, radnim danima i subotom od 12 do 19 časova.

Ulaz je slobodan.

[su_box title=”Kosovka Marinković “]Kosovka Marinković slikarsko obrazovanje stekla je u Sarajevu i Atini. U Beogradu je završila studije društvеnih nauka. Izlagala je u Beogradu, Sarajevu, Grčkoj, Švajcarskoj, Španiji i Americi. Već 19 godina vodi Udruženje likovnih i primenjenih umetnika “Kosovka” i uspešno se bavi pedagoškim radom, pripremom kandidata za prijemne ispite na umetničkim školama i akademijama. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za slikarstvo među kojima, kao najdraže, ističe nagradu za najboljeg stranog slikara na Floridi i priznanje za najomiljeniju slikarku 21. veka.[/su_box]