Atmosphere Timun Mas Haris Photo1 e1411159775957

Izložba indonežanskih grafičkih dizajnera

Izložba radova indonežasnkih vizuelnih umetnika, pod nazivom ATMOSFERA | ATMOSPHERE, biće održana od 22. do 29. septembra u Ustanovi kulture Parobrod.

Umetnička organizacija 80|10 iz Beograda u partnerstvu sa kreativnim web portalom Grafis Masa Kini iz Indonezije , pozvala je zainteresovane indonežanske vizuelne umetnike – grafičke dizajnere, fotografe i ilustratore da predstave svoje radove koji će prezentovati “novu” i mladu kreativnu scenu Indonezije (kako kroz komercijalne tako i eksperimentalne radove).

Većina radova koja će biti predstavljena publici od 22. do 29. septembra u UK Parobrod, rezultat su rada na prethodnim projektima, dok je nekoliko radova nastalo specijalno za ovu izložbu.

Izabrani umetnici Catherine Susilo (digitalna fotografija), Haris Mustafa (grafički dizajn i ilustracija), Ines Aryaniputri (grafički dizajn, tipografija, brending), Oktodia Mardoko (& Haryadhi)-Belantara studio (animacija i dizajn), Onny Renantalice (ilustracija i dizajn) i umetnik Rege Indrastudianto (grafički dizajn i ilustracija), koji će biti gost izložbe u Beogradu, izneli su kulturno prepoznatljive narative koji predstavljaju kontekstualizaciju indonežanskog kulturnog okvira, ali u isto vreme jasno komuniciraju i sa evropskom i srpskom publikom.