Press Sylvain Granjon 4 e1425671408857

Izložba fotografija Zidomatici

Izložba fotografija Zidomatici (Les Zidiomatics et Douce Amère) čiji autor je Silven Granžon otvorena je od 6. do 21. marta u galeriji Bartselona, u okviru Meseca frankofonije.

“Dolazim iz sveta šou-biznisa. Dvadeset godina sam bio zabavljač. Kada fotografišem svoju ćerku, sopstveni rod, fotografišem samoga sebe. Njen direktni pogled uzdrmao je moje sigurne stavove. Ono što vidim u njenim očima me zapanjuje, kao odraslu osobu, oca. Kao da me pita: “Šta si to postao?” Kada portretišem svoju ćerku, javlja se ozbiljnost koja je u neskladu sa njenim uzrastom. Pokušavam da istaknem očajničku želju odraslih za pronalaženjem mitske slike njihovog detinjstva; izvora svij naših osećanja.” Silven Granžon (Sylvain Granjon)

[su_box title=”Silven Granžon “]Nakon zapažene karijere glumca i akrobate, Silven Granžon je posvetio poslednjih nekoliko godina svojoj drugoj strasti: fotografiji. Njegova umetnost ima dva fokusa: kreativni upliv u izmaštani svet i odnos prema protoku vremena i detinjstvu. Proces izrade njegovih fotografija tradicionalan je i zasniva se na korišćenju filma, kolaža, isečaka i ručnog kolorisanja.[/su_box]