Iron Maiden 17. juna na Beogradskoj tvrđavi

Direktor Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava“ Nikola Kovačević saopštio je večeras da će čuvena metal grupa Iron Maiden održati koncert na Donjem gradu Beogradske tvrđave 17. juna 2014. godine, u okviru svoje svetske turneje „Maiden England“.

„Siguran sam da nas 17. juna očekuje pravi spektakl i da će to biti najveći koncert na otvorenom u 2014. godini u Beogradu“, rekao je Kovačević.

S obzirom da je reč o najtraženijoj svetskoj metal grupi, JP „Beogradska tvrđava“ uvereno je da će njihovo gostovanje još jednom potvrditi da je Donji grad pravo mesto za velike koncerte.

Činjenicu da je srednjovekovni ambijent Beogradske tvrđave idealno mesto za ovakve koncerte, potvrđuje i izjava pevača Brusa Dikinsona (Bruce Dickinson).

„Ne možemo da dočekamo da „Maiden England“ šou stigne u Beograd, posebno jer se radi o istorijskom i spektakularnom mestu kao što je Kalemegdan. Uvek volimo da sviramo u Srbiji, jer su fanovi tu sjajni i uvek nas fantastično dočekaju. „Maiden England“ turneja je većim delom bazirana na turneri „Seventh Son of the Seventh Son“ iz 1988. godine, pa će set lista biti iz perioda 80-tih, što znači da ćemo mnoge od pesama izvoditi poslednji put uživo“, rekao je pevač grupe Brus Dikinson (Bruce Dickinson).

S obzirom da će koncert na Beogradskoj tvrđavi biti jedini na području bivše Jugoslavije, osim mnogobrojne publike iz Srbije, očekuje se i dolazak na hiljade fanova iz celog regiona. Koncert organizuje AVALON produkcija, uz tehničku podršku Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava“.