Screen Shot 2015 05 12 at 14.37.15

Film o Paku de Lusiji i besplatne ulaznice

 

Pako de Lusija, nekrunisani kralj akustične gitare, preminuo je neočekivano prošle godine na plaži ispred svoje kuće u Meksiku. Na taj je način, zapravo, bilo prekinuto snimanje filma „Pako de Lusija: Putovanje“ u režiji muzičarevog sina Franciska Sančeza Varele.

Dokumentarac je ipak isproduciran do kraja i biće prikazan u sredu, 13. maja u 20:30h, u Velikoj dvorani Sava Centra, odmah nakon dodele nagrade i kratke ceremonije zatvaranja ovogodišnjeg Beldoksa.

Koncipirano kao kolažni biografski film, sastavljen od intervjua, fotografija, filmskih i televizijskih klipova, ovo ostvarenje gledaoce vodi na putovanje kroz De Lusijin život i delo, krećući se od siromašnog detinjstva u rodnoj Andaluziji do višedecenijskog istrajavanja na poziciji jednog od najcenjenijih muzičara na svetu.

Projekcija u Sava Centru pruža jedinstvenu mogućnost svim ljubiteljima kvalitetne muzike, a posebno posvećenim obožavaocima da, uz remasterovan zvuk, u trajanju od 90 minuta uživaju u njegovom stvaralaštvu. U film su inkorporirani raniji, ali i novi, u ovu svrhu nastali snimci, kao i obilje nastupa drugih flamenko muzičara iz vremena dok je De Lusija stremio neslućenoj međunarodnoj slavi.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Pored toga, film gledaoce upoznaje sa nepretencioznom ličnošću ovog svevremenog umetnika. Pako najotvorenije priča o porodici iz koje je potekao, o odnosu sa kolegama, o političkim stavovima, o svom profesionalnom putu – uzorima, otkrićima, izvođačkim osobenostima, o obrtima sudbine. U prilici smo da zavirimo u njegov život sa one strane zavese, da ga posmatramo dok se kao šezdesetogodišnjak igra sa najmlađima od svoje mnogobrojne dece ili dok u svojoj radnoj sobi, kao samouki elektroničar, vrši prepravke na novoj gitarskoj papučici. Sve u svemu, izuzetno šarmantan film o slavom neiskvarenom velikanu, ali i o interesantnom miljeu flamenko muzike.

Cena ulaznice za ovo dešavanje iznosi 400 dinara.

Besplatne karte

Svim studentima, vlasnicima Beldoks akreditacije, ulaznice će, međutim, biti poklonjene. Dovoljno je da u kratkoj imejl poruci na adresu office@beldocs.rs saopšte svoje ime i prezime i potvrde dolazak. Studenti će svoje ulaznice moći da preuzmu na info pultu ispred Velike sale Sava centra. Beldoks se odlučio da još jednom izađe u susret našim univerzitetskim građanima, budući da je ovogodišnja akcija vezana za studentske akreditacije ispraćena sa nezapamćenim interesovanjem i učinkom.

Na ovaj način biće poklonjeno 200 ulaznica.