Fest plakat e1422975607974

FEST počinje u petak

43. izdanje najvećeg domaćeg filmskog festivala biće svečano otvoreno u petak u velikoj dvorani Sava centra. U 19h počeće svečano otvaranje, nakon čega će publika uživati u novom filmu Bertrana Boneloa Sen Loran. 

Voditelji otvaranja biće glumci Hristina Popović i Miloš Timotijević, a ove godine očekuje vas mnogo iznenađenja- jednom rečju, pravi spektakl.

Mileni Dravić i Aleksandru Sokurovu biće uručena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Za sve one koji ne mogu da prisustvuju otvaranju RTS će obezbediti uživo prenos na drugom programu od 18.30.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

U Sava centru će te večeri za VIP zvanice biti obezbeđen svečani ulaz kao i crveni tepih kojim će defilovati gosti Festivala kao i neke od naših najvećih filmskih zvezda i javnih ličnosti. 

U  10 dana Festivala biće prikazano 90 premijernih filmova i 43 reprizna na ukupno 242 projekcije u dvoranama Sava centra, Doma omladine Beograda, Dvorane kulturnog centra, Doma sindikata i Bioskopa Fontana.

Da je FEST omiljena manifestacija naših sugrađana govori činjenica da je par dana pred početak Festivala prodato preko 52 000 karata, a projekcije filmova Magija na mesečini, Ničije dete, Čovek ptica i Teorija svega u Sava centru su skoro potpuno rasprodate, ali se moze naći još po koja karta sa sugrađane koji požure sa kupovinom.