Fest plakat e1422975607974

FEST počinje u petak

43. izdanje najvećeg domaćeg filmskog festivala biće svečano otvoreno u petak u velikoj dvorani Sava centra. U 19h počeće svečano otvaranje, nakon čega će publika uživati u novom filmu Bertrana Boneloa Sen Loran. 

Voditelji otvaranja biće glumci Hristina Popović i Miloš Timotijević, a ove godine očekuje vas mnogo iznenađenja- jednom rečju, pravi spektakl.

Mileni Dravić i Aleksandru Sokurovu biće uručena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Za sve one koji ne mogu da prisustvuju otvaranju RTS će obezbediti uživo prenos na drugom programu od 18.30.

U Sava centru će te večeri za VIP zvanice biti obezbeđen svečani ulaz kao i crveni tepih kojim će defilovati gosti Festivala kao i neke od naših najvećih filmskih zvezda i javnih ličnosti. 

U  10 dana Festivala biće prikazano 90 premijernih filmova i 43 reprizna na ukupno 242 projekcije u dvoranama Sava centra, Doma omladine Beograda, Dvorane kulturnog centra, Doma sindikata i Bioskopa Fontana.

Da je FEST omiljena manifestacija naših sugrađana govori činjenica da je par dana pred početak Festivala prodato preko 52 000 karata, a projekcije filmova Magija na mesečini, Ničije dete, Čovek ptica i Teorija svega u Sava centru su skoro potpuno rasprodate, ali se moze naći još po koja karta sa sugrađane koji požure sa kupovinom.