DAD 2915

Do sada neviđeni Kišov Papagaj

U četvrtak 6. oktobra u 20 časova u Omladinskom pozorištu DADOV premijerno je izveden, do sada ne igran komad Danila Kiša, Papagaj.

Prva repriza zakazana je za petak 7. oktobar u 20 časova na sceni pozorišta DADOV.

Ovom premijerom pozorište je otvorilo i novu 58. sezonu.Posle televizijske drame rađene po istom tekstualnom predlošku Danila Kiša, u kojoj su uloge tumačili Rade Šerbedžija, Branko Pleša i Ksenija Jovanović, Kišove likove će danas na sceni igrati mladi glumci Tijana Upčev, Ognjen Drenjanin i Marko Todorović.

Priča počinje kada se gospđa Smerdel nakon večernjeg izlaska vrati u stan i zatekne provalnika. Šizofrenični mladić koga je zatekla nema nameru da napusti stan. Dok pokušavava da ga izbaci iz stana, gospodja Smerdel otkriva priču koju ovaj mladić nosi sa sobom. U trenutku kada ona otkrije najtananije delove njegove duše dolazi njen muž i priča kreće u neočekivanom smeru.

Ovaj komad predstavlja prvo profesionalno angažovanje mladim umetnicima, tako da je sasvim logično što će predstava Papagaj u njihovoj interpretaciji biti na stalnom repertoaru pozorišta. A ovom premijerom zvanično če biti otvorena 58. sezona pozorišta.