8 Bratislav Milenkovic Bulletin Cover2

Bratislav Milenković u Novoj Iskri

Bratislav Milenković, beogradski illustrator i dizajner posvećen tipografiji i radu za renomirane svetske magazine, održaće predavanje naslovljeno “Legal Alien” u dizajn inkubatoru Nova Iskra, u četvrtak 19. decembra od 17.30 časova. Ulaz je slobodan.

Bratislav Milenković jedan je od najaktivnijih domaćih ilustratora i tipografa. Njegov rad daleko prevazilazi okvire “korektno urađenog posla”, što pokazuju njegovi samo-inicirani projekti i izložbe, kao i međunarodni projekti u kojima je učestvovao ili koje je sa kolegama inicirao kroz kolektiv Lorem Ipsum. Njegovo predavanje naslovljeno “Legal Alien” osvrnuće se na njegov dosadašnji rad, a posebno na sagledavanje putanje koju je prošao kako bi se “izborio” za svoje mesto na globalnoj ilustratorskoj sceni, u čemu mu pomaže i agencija Synergy Art, koja ga ekskluzivno zastupa izvan Srbije.

Bratislav Milenković je ilustrator i grafički dizajner. Trenutno živi i radi u Beogradu. Školovao se na Fakultetu primenjenih umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radio je kao art direktor u agenciji Popular Bruketa&Žinić. Suosnivač je Lorem Ipsum studija koji je dve godine vodio sa Nemanjom Jehličkom.

U njegovom portfoliju se nalaze projekti za klijente poput The New York Times, The New Republic magazina, Financial Times, Computer Arts magazina, Cap&Design magazina, Wired magazina, Mikser festivala, Moritz Eis, Plus 8 Records, Muzej savremene umetnosti, Beograd…. Radovi su mu objavljeni u brojnim publikacijama i izlagani u zemlji i inostranstvu.