Belgrade4Youth

Beograd za mlade: festival i konferencija

Muzički festival i edukativna konferencija, pod nazivom Belgrade4Youth – Beograd za mlade, biće održani od 28. februara do 2. marta u Domu omladine Beograda i na Beogradskom sajmu turizma. Ovom prilikom, Beograd će posetiti oko 400 mladih iz preko 15 zemalja.

Belgrade4Youth je projekat koji zamišljen tako da okupim mlade iz celog sveta u našoj prestonici krajem februara meseca, da promoviše Beograd, naš način života, našu kulturu i druženje.

Program Belgrade4Youth predstavljen je na konferenciji za novinare koja je održana u utorak, 25. februara u prostorijama Turističke organizacije Srbije, čija direktorka Gordana Plamenac je imala uvodnu reč u obraćanju novinarima.

O muzičkom festivalu, konferenciji, predstavljanju naše kulture strancima, i humanitarnoj akciji koji čine događaj Belgrade4Youth, govorili su predsednik Udruženja Srbija za mlade Petar Slavković, direktor DOB-a Marko Stojanović, predstavnik Turističke organizacije Srbije Nebojša Petković, kao i predstavnica TOB-a Jelena Stanković, zatim član “Srbije za mlade” Brazilac Tiago Fereira, ali i frontmeni grupe S.A.R.S i Grupe 3 Žarko Kovačević i Ivan Propadović.

Kako su to zamisli organizatori događaja Udruženje “Srbija za mlade”, mladi ljudi će moći da uživaju u muzici u okviru Belgrade4Youth festa koji se održava u petak, 28. februara od 21h u Domu omladine Beograda, kada će nastupati bendovi S.A.R.S i Grupa 3, kao i DJ-evi Ognjen Krstić i Marija Almeida. Bend S.A.R.S će ovom prilikom promovisati svoj novi album ali će i obeležiti pet godina od izlaska prvog studijskog izdanja.

Edukativna konferencija na kojoj će učestvovati devet predavača, od kojih je najpoznatiji profesor sa Univerziteta Grinič u Londonu Rob Dejvidson, biće održana u subotu, 1. marta od 14h u okviru Beogradskog sajma turizma.

Ovaj događaj ima i svoj humanitarni aspekt. Prikupljaće se igračke, topla odeća i slatkiši za Svratište za decu ulice.

Belgrade4Youth bi trebalo da približi našu kulturu mladima iz sveta, koji su inače i najčešći gosti naše prestonice. Turisti koji rado dolaze u Beograd su oni koji imaju između 25 i 35 godina.