4
????????????????????????????????????

Audicija za nove članove Omladinskog pozorišta “Dadov”

Omladinsko pozorište DADOV sa zadovoljstvom najavljuje još jednu audiciju za Školu glume i govora. Zakazani termini su 14. i 21. januar 2017. godine od 11 časova u prostorijama pozorišta.

DADOV se već 58 godina trudi da da šansu mladim, talentovanim ljudima kroz Školu glume i govora koja ujedno slovi za školu glume sa najdužom tradicijom na teritoriji Beograda. Za sve vreme postojanja iz pozorišta DADOV poniklo je na stotine danas eminentnih pozorišnih stvaralaca (glumaca, pisaca, reditelja, producenata). Miloš žutić, Predrag Ejdus, Svetlana Bojković, Mirjana Karanović, Dara Džokić, Goran Sutanović, Marko Živić, Goran Jevtić, Miloš Biković, Tamara Dragičević, napravili su svoje prve glumačke korake na sceni pozorišta DADOV.

Svetlana Ceca Bojković
Svetlana Ceca Bojković

U Školi glume i govora kroz četiri meseca koliko traje, predavači koji su vrhunski talenti i dokazani umetnici u svojim oblastima polaznicima otvaraju vrata novog,magičnog sveta, uče ih da izraze svoju kreativnost, pokušavaju da ih oslobode stidljivosti, maski i lažnih uloga koje su im nametnute i ostanu na sceni kao upravo ono ko su. Škola je idealna prilika za oslobađanje od stidljivosti, druženje, učenje pravilnog i prirodnog govora ali i formiranje prvih ozbiljnih talenata i učenje osnova glumačkog zanata. Svaki osnovac i srednjoškolac, koji želi, pozvan je da u Školi glume i govora stekne brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje specifičnom glumačkom profesijom.

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.
Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje. Posle isteka četiri meseca, najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na Master klas časovima, dok će oni najbolji imati mogućnost da se nadju na sceni Omladinskog pozorišta DADOV.

Ostale informacije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na fejsbuk stranicu pozorišta DADOV.