Screen Shot 2019 01 23 at 11.50.41 1

Arkadija na festivalu dokumentarnog filma ДОК #1

Festival dokumentarnog filma, ДОК #1, koji se održava od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani, u okviru programske celine Vrhunci prikazuje britanski film Arkadija.

Spoj muzike, filma, dokumentarnih snimaka iz nacionalne arhive BFI-a i regionalnih arhiva širom Velike Britanije podsetili su nas na našu vezu sa prirodom i jednih sa drugima.

Istražujući i pitajući se šta smo stekli i izgubili u prošlom veku, pruža nam mogućnost da svoju budućnost učinimo lepšom i jednostavnijom za preživljavanje.

Maestralna apoteoza iskonskoj, organskoj vezi između ljudi, njihovoj ukorenjenosti u tlo, ostvarena je kreativnim montažnim postupkom asocijacija i analogija kroz manipulaciju arhivskim materijalom koji otkriva do sada neviđen pogled sa one strane nepatvorene ljudske slobode, paganske i razuzdane radosti života.

  • REŽIJA Paul Wright
  • TRAJANJE 78 minuta
  • ZEMLJA/GODINA Velika Britanija, 2018
  • DATUM 3. Februar 2019.


Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja u dve sale, i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta.

Detaljan program Festivala od danas je dostupan na sajtu Kombank dvorane i www.dokfest.rs. Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara. Cene ulaznica za projekcije od 16 i 18 časova su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara. Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.