bdp logo

67. rođendan BDP-a

Beogradsko dramsko pozorište proslaviće 67. rođendan, u četvrtak,   20. februara, i tim povodom pripremljeni su posebni događaji koji će obeležiti taj dan.

Ove godine publika će imati priliku da se upozna sa autorskim projektom BDP-a “Pozorišni bonton” koji je osmišljen da bi svi na što bolji način uživali u pozorišnoj predstavi.

“Kada smo razmišljali i sastavljali “Pozorišni bonton” nije nam bila namera da kritikujemo, već da vratimo malo zaboravljena, a nekada ustaljena pravila o ponašanju i poštovanju ne samo glumaca na sceni već i publike međusobno, kao i svih koji učestvuju u stvaranju magije na sceni, oko scene i onih sa kojima publika ima direktan kontakt kao što su biletari i razvodnici.

Kako se u današnje vreme više ništa ne podrazumeva naša publikacija koju ćemo predstaviti kroz video materijal koji smo pripremili sa glumcima, zaposlenima i saradnicima podsetiće sve one koji su zaboravili i edukovati sve koji nisu znali šta je DA, a šta NE kada dolazite kao naši gosti u pozorište.” Beogradsko dramsko pozorište

Sve ovo upotpuniće i “Mala škola pozorišnog bontona” koja sadrži obilazak naše kuće, gde publika koja se prijavi za ovaj događaj putem interneta može da sazna čitav proces nastajanja predstave i zaviri u svaki kutak, detaljno se upozna sa bontonom i u potpunosti shvati zašto ga treba prihvatiti.

Obilazak će se završiti gledanjem jedne od predstava koje su tog dana na repertoaru, a to su “Smrt trgovačkog putnika” Artura Milera u režiji Veljka Mićunovića i “Zečja jama” Dejvid Lindsi Abera u režiji Filipa Grinvalda.

Ovom prilikom biće dodeljene i godišnje nagrade – Nagrada za umetnički doprinos u 2013. i Grand Prix “Tatjana Lukjanova” za 2013. godinu.