ANF Cover 2018

4. FESTIVAL AMERIČKOG NEZAVISNOG FILMA: IndieBelgrade 2018.

Ovogodišnji, četvrti po redu Festival nezavisnog američkog filma biće održan od 13. do 16. septembra u Domu omladine Beograda. Pod sloganom „Od nezavisnog filma do Oskara“, publici će ponuditi bogat i, po mnogo čemu, poseban program.

Specijalni gost festival biće ikona nezavisnog filma, dvostruki oskarovac Aleksander Pejn(Alexander Payne).  Autor „Stranputica“, „Nebraske“, Potomaka“ i „Sve o Šmitu“, primiće nagradu „Indie Icon Award“ za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu, 15. septembra od 20:30 časova, nakon čega će uslediti specijalna projekcija njegovog filma “Smanjivanje”(Downsizing, 2017/ drama-Sci-Fi / 135 min / Nominacija za Zlatnog lava – Venecija 2017).

Indie Belgradeorganizuju Dom omladine Beograda & Super Films Int.uz podršku Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu.

Selektori festivala su Hristina Hadžiharalabus & Radoslav Pavković, a urednik filmskog programa Doma omladine Dragan Nikolić.

Američki nezavisni film nas svake godine iznenađuje svojim tematskim bogatstvom i željom da se shvati današnji svet u procesu promena. Ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralenom svetu novih tehnologija i društvenih mreža. Za Grand Prixfestivala IndieBelgrade 2018.takmičiće se 6 filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Tribeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018.

Ne propustite da lično sretnete oskarovca Aleksandra Pejna, kao i da vidite najbolje od novog američkog nezavisnog filma od 13. do 16. septembra 2018. u Bioskopu Doma omladine Beograda!

Ulaznice su u prodaji na EVENTIM Blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 250 dinara.