Audio vodic 031 e1430317385336

1. maj na Kalemegdanu

Tokom prvomajskih praznika (od petka, 1. maja do nedelje, 3. maja) uz kupljenu objedinjenu ulaznicu za otvorene objekte, JP “Beogradska tvrđava” poklanja besplatno korišćenje Audio vodiča – ličnog vodiča za obilazak kompleksa Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Uz audio vodič posetioci će čuti dugu, burnu i slavnu istoriju Beogradske tvrđave i saznati brojne zanimljivosti o ovom kompleksu i 39 opisanih lokacija. Uz aparat posetioci dobijaju i mapu Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan, u kojoj su ucrtane tačke o kojima postoji komentar.

Jednostavnost, pristupačnost, neograničen broj preslušavanja i edukativni karakter osnovne su prednosti audio vodiča.

Samo tokom ova tri dana, uz kupovinu objedinjene ulaznice za posetu objektima na Tvrđavi (Sahat kula, Kula Nebojša, Veliki barutni magacin i Rimski bunar), posetioci mogu besplatno koristiti audio vodič do tri sata (maksimalno zadržavanje aparata). Potrebno je poneti lični dokument, uzeti svog “ličnog vodiča”, izabrati priče i krenuti u jedinstvenu šetnju kroz istoriju.

Ovakav vid razgledanja muzeja, lokaliteta na otvorenom, istorijskih i arheoloških kompleksa i parkova, veoma je popularan u svetu a u Srbiji je po prvi put uveden upravo na Beogradskoj tvrđavi 2011. godine.

Inače, Audio vodič se može iznajmiti u Stambol kapiji i Kuli Nebojši za 300 dinara. Dostupan je na šest jezika: srpskom, engleskom, francuskom, nemačkom, ruskom i španskom, a ukupno trajanje priče je 90 minuta.