U pećinu? Samo ako si Betmen

Ne vraćam se u pećinu! Ili kako je teretana pojela džetlmena.

Dve fotografije. Na jednoj On pre a na drugoj On posle. Gledam u jednog pa u drugog i sve mi postade jasno. Ulice su puste, matičari tužni. Nestao je Čovek-muškarac. Vratio se u pećinu. Teleportom pravo iz benča.

Dobro došao, gospodine Muskulo!

Na fotografiji, On nekad. Pa onako… Zgodan je. Doduše, pomalo stidljiv, onako skriven iza naočara. Uglavnom, fin dečko, rado viđen u društvu dama. Međutim, kao da to njemu nije dovoljno. Malo je jedna. Dobro, ‘ajde dve.  Moraju sve da ga žele. Mora da bude zavodnik, osvajač! Kako se postaje pravi mačo? Pa, u tretani, naravno.

Na fotografiji, On sad. Neverovatna transformacija. Mišići pršte, ten propisno pravo iz solarijuma, sočiva zamenila naočare. Stidljivost je nestala već kod prvog uspešnog zgiba. Na licu snažan vilični grč a u pogledu opasna zverka. Spreman za osvajanje!

Biću iskrena. Priznaću. Ni meni nije svejedno. Kada bi mi prišao, ne bih mu dala broj već ceo mobilni i pobegla uz vrisak: “Bež’te, stig’o Terminator!”

Vratina, prenapregnute žile i čeljust-vilica, da li je to potrebno muškarcu u 21. veku?

Borba prsa u prsa, prošlost. Ralo i volovi, istorija. Retko su i oni koji i drva cepaju.

Međutim, gospodin On, gradsko dete, baš ono koje se plašilo pileta u bakinoj bašti, nabildovan, slika se za Fejs. “Baš sam uspešan”, govori mu stav. “Spreman sam! Za fotku broj dva sam živeo, podizao teret i jeo šejkove! Žene, stigao sam novi Ja,” uzvikuje snažni sa fotografije. E, drago momče… Naš odgovor je – “Džaba si teglio!”.

Mišići, ti silni mladići neće zavarati mudre žene. Ne! One znaju da će na kraju romanse opet same vući kese sa pijace.

Da, da. Vući ćemo kese. Pravićemo zdrave “Nije GMO” obroke bez glutena, jer je Terminator pregazio Kazanovu, a Betmen je poslednji zavodnik iz pećine.