Sloboda Micalovic Fotografija iz filma Kuca medu zvezdama S. Ivetica
Sloboda Mićalović - Fotografija iz filma Kuća među zvezdama S. Ivetića

Kuća među zvezdama u Zvezdara teatru

Zvezdara teatar je počeo dane obeležavanja 40. godina postojanja premijerom predstave Udovica živog čoveka Dušana Kovačevića, zatim su usledila gostovanja pozorišta iz regiona. Iako će cela sezona biti u znaku rođendana, dane obeležavanja biće završeni premijerom filma Kuća među zvezdama, scenariste i reditelja Slobodana Ivetića koji će biti prikazan u nedelju 13. oktobra. u 19.30 časova. FIlm će biti još jednom prikazan, i to 18. oktobra, a ulaznice je moguće kupiti na biletarnici ili onlajn.

Slobodan Ivetic Foto Jakov Simovic
Slobodan Ivetić, foto: Jakov Simović
Slobodan Ivetić je režirao 11 kratkih igranih i dokumentarnih filmova, među kojima su: Zaustavite svet, hoću da siđem, Les Fleurs du Beton, Pikasov testament, Ona i ona, Maisons Alfort, Visite au Zoo, Modigliani.Scenarista i reditelj je dugometražnog dokumentarnog filma “Kreka – Lovac na snove”. Imao je nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi fotografija od kojih je jedna bila u Centru Žorž Pompidu u Parizu.

Predhodnih večeri, u Zvezdara teatru,   publika je imala prilike da pogleda predstavu Ožalošćena porodica Narodnog pozorišta Republike srpske iz Banja Luke i Kumove Nikšićkog pozorišta, večeras je na repertoaru predstava Moji tužni monstrumi, Gradskog kazališta Gavela iz Zagreba, a zatim i Mirandolina Centra za kulturu Tivat.