LORDS OF THE SOUND

Bogata ponuda koncerata u Mts Dvorani: Rade Šerbedžija, YU grupa, Ivan Bosiljčić, filmska muzika…

Sasvim očekivano, direkcija bivšeg Doma sindikata, sadašnje Mts Dvorane, pripremila je izuzetnu koncertnu sezonu tokom jeseni i zime, tako da publiku očekuju nastupi mnogih atraktivnih bendova i solista kao što su: Rade Šerbedžija, YU grupa, Ivan Bosiljčić, Parni valjak, Vanna, Damir Urban, Magnifico, filmska muzika, TAP 011, Željko Vasić, Gipsy Kings, Hari Mata Hari, ABBA Tribute show, Iron Maiden tribute, i mnogi drugi sastavi.

Zvanično od večeras, 21. septembra počinje bogata i hiper produktivna sezona koncerata u samom centru naše prestonice, a evo koji nas sve kocerti očekuju do kraja septembra i u oktobru:

9afb1dbc0a926


HOLIVUD U SRBIJI
Filmska muzika
Srpski simfonijski orkestar
Dirigent: Jane Brown
21. septembar, 20.00h

Poseban koncert filmske muzike “Holivud u Srbiji” biće održan večeras, 21.09. kada če publika i fanovi sedme umetnosti imati jedinstvenu priliku da uživaju u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Na koncertu će nastupiti Srpski simfonijski orkestar uz dirigenta Džejn Braun (Jane Brown) iz Amerike.


Biće izvedena muzika iz sledećih filmova, uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora: Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana Džons, Šindlerova lista, Nemoguća misija, Pink Panter, Zaleđeno kraljevstvo, Ples malog pingvina, Kako da dresirate svog zmaja, Fantastične zveri i gde ih naći, Negde u vremenu,….


Dirigentica Džejn Braun, rođena u Kaliforniji, oduvek je imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije.

Tokom karijere ona se ostvarila kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, a onda se upustila u dirigentske vode od 2001. godine.

Tako je nedavno Džejn je završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas.

U aprilu 2013. ona je imenovana za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a u julu 2013. dirigovala je koncert sa muzikom iz meta mjuzikla “Jadnici” (Les Miserables) u SAD-u. Poslednjih godina Džejn je dirigovala Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.

Bez mnogo pauze, već dva dana kasnije, 23.09. će jubilej od 125 godina proslaviti Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” sa veoma prigodnim koncertom.

Onda 24. septembra sledi Anime sympho-show- 38 Samurai Orchestra, kao jedan od ogranaka serijala koncerata “Anime simfonija”, koja se odomaćila kod nas više puta sa koncertima u Beogradu (Dom omladine, Mts Dvorana, Kolarčeva zadužbina).