supercalculateur e1442407737104

Klima, pod uglom od 360 stepeni

Sutra u 18h u Francuskom institutu biće otvorena izložba  o klimatskim promenama u prisustvu ambasadora zaduženog za pitanja klime Beranžer Kensi, ministarke za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežane Bogosavljević Bošković, zamenika šefa Delegacije EU Oskara benedikta i ambasadora Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Prisustvo ovako visokih zvanica svakako svedoči o značaju ovog događaja. Ovom prilikom će pored otvaranja izložbe “Klima, pod uglom od 360 stepeni”, biti uručene i nagrade školama koje su učestvovale u konkursu “Ruka u testu”.

Već tradicionalno Francuski institut u Srbiji priređuje Francusko-srpski mesec nauke i okuplja partnere sa kojima radi na naučnim projektima saradnje i popularizacije. Ove godine tema su “Ekološki izazovi: a da se aklimatizujemo?” a okvir je 21. konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (COP21) koju Francuska dočekuje i kojom predsedava od 30. novembra do 11. decembra 2015. godine.

Tim povodom, Francuski institut u Srbiji priređuje izložbu, takmičenje, radionice, predavanja…

“Klima, izložba pod uglom od 360°” kombinuje naučni pristup i umetničko stvaralaštvo na temu klimatskih promena i namenjena je širokoj publici. Biće otvorena u Srbiji predpremijerno, a premijera će biti ove jeseni u “Cite des sciences” u Parizu.

Hvala vam što ćete najaviti ovu izložbu. Ako možete da dođete, molim vas da se najavite kako bih mogla bih da vam obezbedim sagovornika.

Izložba je otvorena do 24. oktobra 2015. god.