Elevator

Slike iz života

Otvaranje izložbe “Slike iz života”, Marije Maše Milanković biće održano u ponedeljak, 10. juna u 20h u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a).

“Slike iz života su baš to Images from life. Jednostavan art koji prikazuje duhovit, istinit doživljaj svakodnevnice beogradske dizajnerke Marije Milanković. Koktel neponovljivih doživljaja iz gradkih taksija, iz liftova, iz kancelarije, iz sopstvene glave, sa koncerta, ispred televizora, iz frižidera… Ogledalo onoga što jesmo i onoga što bismo hteli da budemo. Ovo je jedan dnevnik u slikama… a ko još ne voli da lista tuđe dnevnike?”

Marija Milanković je rođena u Beogradu 1981. godine. Diplomirala je 2006. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za grafički dizajn. Od 2006. radi u marketinškoj agenciji McCann kao art director. Paralelno, od 2010. godine radi kao docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Metropolitan kao i na masteru iz dizajna novih medija pri istom univerzitetu. Marija je do danas imala tri samostalne i šest grupnih izložbi.