IMG 2211

Dramska čitaonica  „Upoznaj sebe, shvati druge“

Kao i svakog zimskog raspusta Dečji kulturni centar Beograd organizuje besplatne programe. Ovog puta organizovana je Dramska čitaonica pod nazivom „Upoznaj sebe, shvati druge“ namenjena  đacima od 10 do 14 godina. Prijavljivanje je obavezno, a termini održavanja radionice su: 1. 2. 5. 6. i 7. februar, od 12 do 14 časova u prostoriji Studija za kulturu govora i glume DKCB (Takovska 8). Prijavite se sms porukom na 060 167 33 26 ili putem mejla vesna@dkcb.rs.

Na dramskoj čitaonici  udahnućemo život  bestselerima Jasminke Petrović   “Ovo je najstrašniji dan u mom životu” i “Škola”, a deca će imati prilike da razgovaraju sa autorkom. Prateći duhovit i živ jezik pripovedača, stvaraćemo na sceni likove i situacije kako nas mašta i iskustvo budu vodili.

Učićemo bonton, prepoznavaćemo sebe i svoje drugare u Ćutljivcu, Brbljivcu, Nastavnikovom ljubimcu, Pametnjakoviću. Razgovaraćemo o Strahinjinim neverovatnim situacijama  u školi, kod kuće, u komšiluku i na mostu.

Šta ako ti porodica i nije baš za školski sastav? Ako moraš da nosiš džemper na rombove? Šta kad se zaljubiš ? Tražićemo odgovore na ova, ali i na   neka druga pitanja, ona koja nam budu važna i ona za koja budemo inspirisani. Koristićemo  tehnike psihodrame, ali nikakvo prethodno glumačko iskustvo nije potrebno.

Dramsku čitaonicu vodi Gordana Marić Lalović, psiholog i psihodramski terapeut.