Veritas

Veritas Technologies po 16 put proglašen liderom Gartnerovog magičnog kvadranta

Veritas Technologies, globalni lider u zaštiti podataka preduzeća sa svojim NetBackup ™ softverom, danas je saopštio da je proglašen liderom u Gartnerovom magičnom kvadrantu za softverska rešenja namenjena bekapovanju i oporavku podataka preduzeća  –  već 16. put za redom.

Kako se podaci dramatično povećavaju u okruženjima oblaka, samog jezgra mreže i njene ivice, površine na meti sajber napada se šire, a povećava se i obim i uticaj rensomver napada. Suočen sa do sada nezabeleženim pretnjama po sajber bezbednost (ransomware), Veritas je prepoznat kao globalni lider u zaštiti i oporavku podataka preduzeća i jedinstveno pozicioniran da se pozabavi ovim izazovom: vodi na tržištu zaštite podataka, veruje mu 87 procenata Fortune Global 500 kompanija u svetu, a štiti više od 800 radnih opterećenja, sa 1.400 skladišnih odredišta i 60+ tipova oblaka.

Otkako je revizija Magičnog kvadranta završena u martu, Veritas je nastavio s inovacijama svog  NetBackup rešenja za zaštitu podataka, što je praćeno i zapaženim objavama iz juna:

  • Poboljšana zaštita od rensomvera i drugih tipova pretnji s detekcijom anomalija koja se zasniva na veštačkoj inteligenciji, kontinuirana zaštita podataka, trenutno vraćanje i besprekorno integrisana nepromenljivost podataka u oblaku.
  •  Potpuno integrisana nativna zaštita za sve vodeće Kubernetes distribucije na svim zastupljenijim operativnim sistemima, hipervizorima i javnim okruženjima u oblaku.
  • Novi nivoi operativne jednostavnosti sa dinamičkim automatskim skaliranjem (Dynamic Auto-Scaling) računarskih resursa i sistemom inteligentniih politika oblaka koji smanjujuju troškove zaštite podataka uz nativnu podršku za skladištenje u oblaku, a sve to uvek imajući u fokusu potrebe za zaštitom podataka.

“Kako ransomware napadi ugrožavaju najvitalnije industrije na svetu, ponosni smo što smo prepoznati kao lider, po 16. put, u Gartnerovom magičnom kvadrantu softverskih rešenja za bekapovanje i oporavak podataka preduzeća. Zajedno sa našim rejtingom (5/5 na osnovu 13 recenzija od 31. oktobra 2020) u Gartner Peer Insights ‘Glasu klijenata’: Rešenja za bekapovanje i oporavak podataka u centrima podataka velikih preduzeća, verujemo da je ovo svedočanstvo o “žilavosti” koju pružamo klijentima tokom do sada nezabeleženog nivoa sajber-bezbednosnih pretnji kojima smo svedoci”, rekao je Dipak Mohan, izvršni potpredsednik Organizacije za proizvode, u Veritasu. Verujem da je Veritas NetBackup jedina moderna platforma za upravljanje podacima koja osigurava da organizacije mogu da drže korak sa rastom i složenošću oblaka, distribuiranih podataka i aplikacija, kao i da dalje napreduju uprkos nepredviđenih zlonamernih napada, posebno kada sve više radnih opterećenja biva prebačeno u oblak i kada ih stvara distribuiranija radna snaga.”Kompletan besplatan primerak Gartnerovog izveštaja Magic Quadrant for Enterprise Backup and Recovery Software Solutions za 2021. godinu je dostupan na sajtu veritas.com.