Acronis cyber protection week global report 2021 1024x536 1

Godišnje istraživanje “Cyber Protection Week” ukazalo na post-pandemijski paradoks

Acronis, globalni lider na polju sajber sigurnosti, objavio je zaključke iz svog drugog godišnjeg istraživanja Cyber Protection Week, koje je otkrilo opasan diskonuitet između potreba organizacija da zaštite svoje podatke i neefikasnih investicija koje su realizovane kako bi se ostvario taj cilj.

Kompanije su u 2020. godini kupovale nove sisteme kako bi omogućile i osigurale rad na daljinu tokom COVID-19 pandemije. Međutim, te investicije se nisu isplatile. Globalno istraživanje je otkrilo da 80% kompanija sada koristi istovremeno i do 10 rešenja za zaštititu podataka i podizanje nivoa IT bezbednosti, ali više od polovine tih organizacija je prošle godine pretrpelo neočekivane zastoje u radu zbog gubitka podataka.

Rezultati godišnjeg istraživanja kompanije Acronis, u kome je učestvovalo 4.400 IT korisnika i profesionalaca na šest kontinenata, razbili su mit da će jednostavno dodavanje rešenja rešiti problem sajber sigurnosti i zaštite podataka. Ne samo da investicije nisu donele dodatnu zaštitu, već su u mnogim slučajevima pokušaji upravljanja zaštitom kroz više različitih rešenja dodatno povećali kompleksnost a smanjili vidljivost za IT timove, što je dovelo do povećanja rizika.

Dodatne informacije možete pronaći u saopštenju, kao i u detaljnom izveštaju „Cyber Protection Week“ kompanije Acronis.