ID 10039664
foto:freedigitalphotos.net

Okrenite se lepoti

U vremenu kada je mnogo negativnih informacija, a svakodnevno se borimo za bolje sutra, potrebno je da više pažnje obratimo na lepotu, poradimo na intezitetu prijatnih odnosa, povećamo svoje stvaralačke kapacitete i budemo pozitivni. Mnogi bi rekli da to nije lako i da je u ovom vremenu gotovo nemoguće.

Život čine sreća i nesreća, ljubav i mržnja, crno i belo, kao i njihove nijanse. Mnogo vremena provodimo u njihovom tumačenju i oduzimamo sebi energiju. Potrebno da svoje vreme ne trošimo na pitanje zašto se nešto dogodilo, već šta mogu da učinim da imam lep život.

Mnogi govore „bio sam na letovanju, a posle pet dana boravka u kući, više se i ne sećam tog prelepog mesta“. Istina je da nam posle uživanja, svaki poslovni teret, obaveza, budu preteški, a tu su i mediji koji nas bombarduju što svetskim što lokalnim katastrofama, poluistinama, neistinama. Kako bismo imali energiju do sledećeg godišnjeg odmora, kako bismo mogli da u svom danu isplaniramo i dodatne aktivnosti koje nas čine srećnim, potrebno je da imamo čistu misao.

Pre nego odete na, često, konfuzno radno mesto u kojem je loša organizacija, gde radite sve što je potrebno, stavite na papir vaše privatne aktivnosti. U haotičnoj poslovnoj atmosferi, nećete moći da se organizujete niti doprete do sebe. Zato dok ste još uvek „tu“, da biste poboljšali kvalitet budućih dana, plan napravite pre nego zakoračite u poslovni objekat.

Pravilna ishrana je veoma bitna za životnu energiju koja vam je potrebna kao i za vaše raspoloženje. Ugađajte sebi, kako biste sačuvali osmeh. Jednostavno volite sebe i ne shvatajte to kao egoizam. Ukoliko živite u zajednici, pored viđanja sa prijateljima, obavezno u toku dana, sat ipo vremena provedite negde u samoći.

Ukoliko ste zatrpani negativnim informacijama, učinite sve da ih smanjite. Zabranite ih bar na svojoj društvenoj mreži, odredite program na televiziji, radiju koji želite da pratite. Selekcijom informacija vi niste nezainteresovani, već svesni odgovornosti koju imate pre svega prema sebi.

Sve što vam smeta trebalo bi da odstranite. Loše ljude, negativnu komunikaciju na poslu. Sigurno da ste se sa godišnjeg odmora vratili spremni da iznesete zaključke o proteklom poslovnom delovanju, eventualnom nezadovoljstvu, pa to i učinite.

Obavezno se posvetite sportu, umetnosti, izlasku sa prijateljima. U nedostatku novca, kućno druženje je uvek lepo. Delite komplimente, ohrabrujte i sebe i druge i vratiće vam se duplom merom. Radujte se danu, sebi i bližnjima.

foto: graur razvan ionut at FreeDigitalPhotos.net