Predstava U samoći pamučnih polja

Parobrod teatar Gradske opštine Stari grad, za sve ljubitelje kontroverznih, ali ujedno i klasičnih komada, pripremio je uzbudljivu i modernu pozorišnu predstavu “U samoći pamučnih polja”. Delo Bernarda Marie Koltesa biće premijerno izvedeno u UK Parobrod, u sredu, 11. septembra u 20.30h, a glavne uloge poverene su glumcima Vladimiru Aleksiću i Milutinu Miloševiću, koji se trenutno ubrajaju u grupu najpoznatijih i najangažovanijih glumaca mlađe generacije.

Reprizni termini izvođenja predstave, zakazani su u naredna tri dana po izvođenju premijere, 12, 13, i 14. septembar u 20.30h (cena ulaznice 300 dinara).

Pozorišni komad “U samoći pamučnih polja” rađen je po tekstu Bernarda Marie Koltesa, koji spada u jedne od najvećih dramskih pisaca dvadesetog veka, a čija dela pretočena u pozorišne komade uvek privuku veliku pažnju kulturne javnosti. Projekat UK Parobrod podržao je Francuski institut u Beogradu.

“Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku sa posebnim ukusom, za koju verujemo da postoji u mnogo većem broju nego što možemo da naslutimo”, rekla je Milena Rajković, direktorka UK Parobrod.

Predstava “U samoći pamučnih polja” je 4. septembra gostovala sa velikim uspehom na IKS festivalu u Splitu. Na bogatom programu Međunarodnog festivala savremenog teatra, prikazane su dve srpske produkcije, od kojih je jedna i pozorišni komad UK Parobrod.

Ekipu predstave čine, Stevan Bodroža, režiser, Slobodan Obradović, dramaturg, Damir Todorović, koreograf i kreativni konsultant, Srđan Matijašević, kostim i scena, Vedran Vučić, muzika i obrada zvuka, Ivan Medenica, prevod teksta, Dijana Marojević, scenski govor i Ivan Grlić, fotograf.