Opera St. Peterburg foto M. Djakov 5

Opera Sankt Peterburga gostovala u Madlenianumu

U Operi i teatru Madlenianum, u subotu 24. juna i u ponedeljak, 26. juna 2017. godine, na Velikoj sceni je gostovala Opera Sankt Peterburga, čime je i zvanično završena još jedna uspešna sezona Madlenianuma.

Ovo je bio prvi put da ova operska kuća iz Rusije gostuje u ovom regionu. Takođe, premijerno u Srbiji su izvedena dva operska naslova: kompozitora Rodiona Ščedrina “Ne samo ljubav” i Sergeja Prokofjeva “Veridba u manastiru”.

Gostovanje Opere St. Peterburga je rezultat dvogodišnjih priprema sa Operom i teatrom Madlenianum, a umetnički direktor Opere St. Peterburga i reditelj oba izvedena naslova, Jurij Aleksandrov je našoj publici već dobro poznat po veoma uspelim produkcijama Madlenianuma – operama “Travijata” i “Pajaci” koji su dugo godina bili na repertoaru ove kuće.

Delegacija iz Rusije je brojala 100 članova, sa prvom, originalnom postavkom velikog operskog orkestra, operskim i baletskim prvacima, kao i sa celokupnom tehničkom podrškom.

Velika sala Madlenianuma bila je ispunjena do poslednjeg mesta za oba izvođenja, a nakon gostovanja Opere St. Peterburga, stoji i otvoreni poziv Operi i teatru Madlenianum za uzvratnu posetu već sledeće godine.