DSCF6831

Jubilej predstave Savršen kroj – 150. izvođenje

Predstava Savršen kroj, po tekstu Vladimira Đurđevića biće izvedena 150. put 21. januara od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Ova pomalo komična farsa koja u jednom činu razotkriva sve muške slabosti, prati dvojicu sredovečnih i po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun, kog igra Slobodan Boda Ninković i ekscentrični krojač Svetislav, kog tumači Dragan Petrović Pele, srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svete Šnajdera, „krojača iz senke“, koji „na crno“ i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu. Ovaj susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji preti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih.

Povodom jubileja ove komedije, pisac Vladimir Đurđević se prisetio kako je došlo do saradnje sa Bodom i Peletom:
„Nikoljdan 2012. Batajnica. Nadimljen od pastrmke koju sam pekao na roštilju, čekam goste. Zvoni mi telefon. Nepoznat broj.
– Halo.
– Zdravo Vlado Dragan Petrović, Pele ovde.
– Dobar dan profesore, kako ste?
– Evo zovem te, imamo Boda i ja neku ideju za duodramu, čovek ušao u krojačku radnju, pukle mu pantalone…mislim imamo mo još ideja šta bi tu moglo, ali smo hteli prvo tebe da pitamo, da li bi ti mogao to da nam napišeš?
– Da, naravno. Bilo bi super.
– Ajde da se vidimo za neki dan u restoranu Zvezdara Teatra, da ti mi izložimo ideje. Jer mi smo mislili da to budu tri priče…

Pele je pričao još neko vreme, a ja sam samo mislio na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone.
Nakon par dana smo se videli sva trojica. Pele i Boda su mi iznosili svoje ideje, ja sam klimao glavom i još uvek mislio samo na tipa koji je ušao u krojačku radnju jer su mu pukle pantalone.

Tako valjda mora da počne da bi došlo do stopedesetog izvođenja. Još toliko!“

Od načetih pantalona, preko saznanja da postoji i ona treća, ženska strana, oko koje se kao i obično odigrava zaplet, pa do Savršenog kroja, vode nas Marko Milun i Sveta Šnajder.
I to 150. put!

Čestitamo ekipi predstave na ovom lepom jubileju!

Predstava Savršen kroj nekoliko puta je simultano prevođena na srpski znakovni jezik u okviru akcije Da čujemo pozorište. Tokom dve godine prevodili smo predstave za gluve građane jednom mesečno u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnl, Gradskom organizacijom gluvih, Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika i uz podršku grada Beograda.