DSC 9468

Više od stotinu novih naslova u Vulkan izdavaštvu na Sajmu knjiga

U knjižari Vulkan KCBodržana je konferencija za medije povodom predstojećeg 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Tom prilikom Vulkan izdavaštvonajavilo je oko stotinu novih naslova kojima će obradovati ljubitelje književnosti. U pitanju su knjige svetski proslavljenih pisaca bestselera, među kojima izdvajamo: Deliju Ovens (Tamogde rakovi pevaju), Serena Svejstrupa (Čovek od kestena), Ajše Kulin (Četiri žene iz Istanbula), Kendas Bušnel (Seks & grad: Ima li ga još?), Džoša Kofmana (Hidra), Gijoma Musoa (Tajni život pisaca), Donata Karizija (Igra Šaptača)… Pored bestselera, čitaoce očekuju i istorijska dela, klasici, trileri, ljubavni romani, dela iz popularne psihologije, kapitalna izdanja i još mnogo toga.

Najmlađi čitaoci pronaći će nove omiljene naslove tradicionalno na štandu Vulkančića, a za one nešto starije tu su Vulkan Young Adulti pažljivo odabrana izdanja za tinejdžere.

Ovogodišnji Sajam obeležiće romani vodećih autora domaće književne scene. Na održanoj konferenciji, svoje knjige predstavili su Muharem Bazdulj, Miodrag Majić i Slobodan Stanišić. Romanom Posljednji muškaracBazdulj je potvrdio zbog čega je jedan od najčitanijih pisaca današnjice. Ovo romaneskno ostvarenje razlikuje se od prethodnih pre svega po tome što je pisac uspeo da dočara tonalitet života. U pitanju je distopijski, futuristički roman čija se radnja dešava u bliskoj budućnosti, istakao je Bazdulj i dodao da je to glavna karakteristika njegovog novog dela, s obzirom da je u dosadašnjem radu obrađivao aktuelne teme, kao i teme iz prošlosti.

Nakon Muharema, prisutnima se obratio Miodrag Majić, autor knjige Deca zla. Za samo nekoliko meseci od objavljivanja roman je doživeo trinaesto izdanje i postao jedan od najčitanijih srpskih trilera. Za svoj uspeh Majić je zahvalan čitalačkoj punlici koja je prepoznala prave vrednosti i kvalitet napisanog. Autor je prisutnima na konferenicji otkrio da će nastaviti da piše, kao i da bi voleo da triler kao žanr bude zastupljeniji na domaćoj književnoj sceni. Jedan od najpoznatijih savremenih pisaca za decu, Slobodan Stanišić, predstavio je novi roman i knjigu iz čuvene edicije Istorijska potraga. Reč je o Skadarskoj kneginji Jeleni Balšić. Stanišić smatra da je Jelena nepravedno zapostavljena u našem istorijskom učenju. Pored toga što je bila izuzetno hrabra, vladarka Zete bila je poznata po nesvakidašnjoj lepoti i izvanrednim diplomatskim sposobnostima, zbog čega je pisac svoja dva izdanja posvetio upravo njoj. Knjige su osmišljene na vrlo kreativan i zabavan način, a osim toga što će ulepšati detinjstvo mališanima, naučiće ih najbitnijim činjenicama o velikanima srpske istorije. 

Osim pomenutih, na Sajmu će nam se pridružiti i drugi domaći autori, među kojima su Ivan Tokin (Neli), Gordana Kuić (Roman u pričama), Veroslav Rančić (Zašto Bog mrzi žene), Aleksandar Jugović (Jeste i biće), Tanja Anđelković (Siti i srećni) i drugi. Ovo su samo neka od istaknutih imena i naslova koji će krasiti Vulkanoveštandove od 20. do 27. oktobra na predstojećem Sajmu knjiga. Pored standardnih sajamskih popusta, sve kupce očekuju pokloni, druženje i tradicionalno dobra zabava!