rev

OTKAZANO!!! REVOLUCIJA NA TAŠU – PODRŽITE KULTURU!

Predstava “Prostor za Revoluciju” na Letnjoj sceni na Tašmajdanunajbolja plesna predstava sezone i dobitnik nagrade Dimitrije Parlić

Na letnjoj sceni na Tašmajdanu, ljubitelji teatra ponovo će moći da uživaju u predstavama beogradskih institucionalnih i drugih pozorišta iz Srbije.

U skladu sa odlukom medicinskog kriznog štaba Vlade Republike Srbije od 29. juna 2020. godine, doneta je Odluka da se danas zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu. S tim u vezi, Pozorište BITEF TEATAR OTKAZUJE predstavu „Prostor za revoluciju“ 1.7.2020. godine.

Novac za kupljene ulaznice možete preuzeti od 30. Juna do 03. jula  u periodu  od 11.00-15.00h  na biletarnici stadiona Tašmajdan. 

Ukoliko ste ulaznice kupili onlajn, novac će vam biti vraćen direktno na račun sa kog je uplata izvršena.

Za više informacija 069/8992400

Bitef teatar će na Beogradskoj letnjoj sceni na Tašmajdanu odigrati plesnu predstavu „Prostor za Revoluciju” 1. jula u  21h, po konceptu i u koreografiji Isidore Stanišić, a u izvođenju Bitef dens kompanije. Predstava “Prostor za revoluciju” je nastala kao svojevrsni osvrt na obeležavanje sto godina od Oktobarske revolucije, ali je zapravo promišljanje o današnjem svetu i društvenom poretku u kojem živimo: gde su danas revolucionarne ideje, ima li društvo utonulo u žutu štampu, šoping centre i rialiti programe, snage za otpor, bunt i promenu?Autorka savremenim plesnim jezikom  propituje mogućnost suštinske (unutrašnje, moralne, personalne i misaone) reforme pojedinca koji srlja u narcisoidnu ideologiju novog doba, a zatim i suštinske reforme društvenog poretka. 

Ulaznice za izvođenje na Tašmajdanu svi zainteresovani će moći da kupe od 1.juna online,  klikom na link OVDE po ceni od 500 dinara. Mesta neće biti numerisana.

Ulaz je omogućen uz QR kod, koji dobijate u mejlu prilikom kupovine uliaznice.

Ulaznice će se prodavati i na veče igranja predstave 01.07.2020. od 18h na Tašmajdanu.

Za sve dodatne informacije obratite se na kontakt telefon blagajne Bitef teatra  069/8992400.

koreografija i koncept: Isidora Stanišić

muzika: Darja Janošević

dramaturgija: Igor Koruga

igrači /Bitef dens kompanija: Ana Ignjatović ZagoracNataša GvozdenovićBoris VidakovićTamara PjevićMiona PetrovićJakša Filipovac i Nikola Živković

produkcija: Bitef teatar