04 foto nenad šugić

Povratak Anje Suše u Bitef teatar

Prvi blok repriznog igranja predstave ADRESA SVEMIR-NEKOLIKO PORUKA

„Adresa svemir“ je prva režija Anje Suše u domaćim pozorištima posle skoro deset godina i njen povratak na scenu Bitef teatra. Po nagrađivanom tekstu Volframa Loca i uz fenomenalnu glumu, ova predstava pokušava da nađe odgovor na pitanje da li postoji smisao u svetu u kome danas živimo.

“Zahvaljujući višegodišnjoj upornosti Filipa Vujoševića i tektonskoj promeni planova koje je prouzrokovala pandemija – otvorila se mogućnost da posle skoro 10 godina od moje poslednje predstave u Beogradu, ponovo režiram predstavu u Bitef teatru. Pošto smo prodiskutovali nekoliko drugih naslova, oboje smo se, gotovo istovremeno, setili Wolframa Lotza i ovog teksta koji je, u medjuvremenu, dobio naslov “Adresa Svemir – nekoliko poruka.” Posle mnogo godina od prvog čitanja, ponovo sam uzela tekst u ruke i nakon prvih par replika, bilo mi je jasno, a čini mi se i Filipu, da ne moramo više da tragamo za naslovom”, o povratku u Bitef teatar, rekla je rediteljka Anja Suša.

Povodom prvog bloka igranja ove predstave  i u susret rođendanu Bitef teatra, za sve gledaoce Bitef teatra, imamo specijalno iznenađenje. U pitanju je 50% popusta na onlajn kupovinu karata za izvođenja predstave „Adresa svemir“ 19. i 20. februara!  

Bitef teatar

image

Igraju: Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć, Milica Sužnjević

“Adresa Svemir” nije moj prvi susret sa čudesnim i prostranim univerzumom Wolframa Lotza. Pre nekoliko godina sam imala tu sreću da režiram njegov tekst “Urnebesna tama” u Gradskom pozorištu u Helsingborgu u Švedskoj. A nekoliko godina pre toga, dobila sam od Bojane Denić Lotzov tekst “Einige Nachrichten an das All” uz toplu preporuku da ga obavezno pročitam jer je, kako mi je rekla Bojana, u pitanju fantastičan pisac za kog ćemo tek čuti a koji je, po njenom mišljenju, dobar izbor za moj rediteljski senzibilitet, zaključila je rediteljka Suša.

foto: Nenad Šugić