piksel nomadi

Piksel nomadi: Digitalno putovanje Ride Djasmine i Marka Šerera

Izložba Piksel nomadi – Digitalno putovanje biće održana od 15. do 27. maja u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd u okviru manifestaciji Muzeji za 10. Izložba ima bogat prateći program (sadržati ilustracije, stripove, plakate i fotografije).

Interkulturalni dijalog dva umetnika, Ride Djasmine iz Bandunga (Indonezija) i Marka Šerera iz Beograda, udaljenih preko 10.000 kilometara, pretočen je u živopisne radove.

Daljina i kulturološke razlike nisu ih sprečile da u periodu od godinu dana sarađuju i stvaraju putem interneta.

Kroz svoje radove oni istražuju mogućnosti i prednosti prenošenja u digitalni oblik raznovrsnih likovnih izazova koji su prvenstveno kulturološki uslovljeni.

Poetični izazovi dokazuju da je stvaralačka igra vrlo ozbiljna umna stvar, jer preispituje sopstveno iskustvo i likovni senzibilitet, da je realna i da briše geografske granice.

Rida i Marko pozivaju posmatrače da uđu u interakciju, da se osmele na putovanje, jer snaga likovnosti poseduje beskonačni kreativni potencijal.

U svojim radovima, oni sa lakoćom prelaze iz jedne likovne discipline u drugu, oslikavajući jedinstvenim likovnim jezikom priču o Indoneziji i Srbiji.