Najnoviji filmski hitovi u 2013-oj

Uskoro u našim bioskopima

Najnoviji filmovi koji će se naći u našim bioskopima na početku 2013-e godine, po svemu sudeći, budući su veliki hitovi. U pitanju su ostvarenja koja su već nagrađena Zlatnim globusom, a koja su takođe i u trci za Oskara. Neki od filmova će biti na redovnom repertoaru, dok su drugi rezervisani za festivalske projekcije.

Đangova osveta – od 17. januara

Prvi film koji bismo izdvojili kao potencijalni veliki bioskopski hit u 2013-oj godini jeste Đangova osveta. Njegova beogradska premijera je danas, 16. januara u Sava Centru, a na redovnom bioskopskom repertoaru je već od 17. januara.

Scenario za ovaj film, koji je napisao Kventin Tarantino, nagrađen je Zlatnim globusom.

Radnja filma odigrava se dve godine pre početka Građanskog rata. Đango je rob koji se suočava sa nemačkim lovcem na glave dr Kingom Šulcem, koga igra Kristof Volc, a koji je baš za tu ulogu dobio Zlatnog globusa.

Đangova osveta ima nekiliko nominacija za Oskara, a to su: najbolji film, sporedna muška uloga, originalni scenario, direktor fotografije i montaža zvuka.

U potrazi za Šugar Menom – 30. januara

Dokumentarni dugometražni film koji je nominovan za Oskara otvoriće festival 7 Veličanstvenih 30. januara u Sava centru. Ne propustite priliku da pogledate ostvarenje U potrazi za Šugar Menom, reditelja Malika Benđelula.

Film govori o potrazi fanova za istinom o nestalom pevaču i kant autoru Rodrigezu za koga se sumnja da je umro.

Potencijalni oskarovci premijerno na FEST-u – od 22. februara do 3. marta:

U dobru i u zlu – Robert de Niro nominovan za sporednu ulogu u filmu.

Master – Filip Simur nominovan za sporednu ulogu u filmu.

Linkoln – Danijel Dej Luis nominovan za galvnu mušku ulogu, a Tomi Li Džons za sporednu ulogu u filmu.

Danijel Dej Luis je za ulogu predsednika Linkolna već dobio Zlatnog globusa.

Let -Denzel Vošington nominovan za glavnu mušku ulogu.

Jadnici

Film Jadnici, takođe će biti prikazan u okviru FEST-a, dobitnik je Zlatnog globusa. Glimica En Hatavej je dobila nagradu za sporednu žensku ulogu, dok je Hju Džekmen nagrađen za najbolju mušku ulogu u ovom filmu. En i Džek u trci su i za Oskara.

 Ko će biti oskarovci sanznaćemo krajem februara, a vi do tada uživajte u bioskopima.