sv. Pseta foto Staša Bukumirović

KONCERTI NA ZIDIĆU DOB-a: sv. Pseta sviraju 20. juna

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U osmoj sezoni, svake subote, od 20. juna do kraja avgusta, na otvorenoj sceni otkrivaćemo nove bendove i neke stare muzičke znance.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer  im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika!

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo blizu 200 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Osmu sezonu Koncerata na Zidiću otvaraju neki od naših najboljih rokenrol bendova nove generacije: sv. Pseta, 20. juna i Gazorpazorp, 27. juna.

Grupa sv. Pseta će se za ovu priliku nastupiti kao trio, ekskluzivno po prvi put na celovečernjem nastupu, uz potpuno novi program; Gazorpazorp spadaju u vrhunske talente o kojima se već neko vreme priča, a oba sastava su se našli na reprezentativnoj kompilaciji “Hali Gali”, koja je u decembru 2019. predstavila najkvalitetnije od sadašnjeg naraštaja beogradskog undergrounda.

Radujemo se neočekivanim uzbuđenjima i susretima na Zidiću!