sssss

Izložba fotografija Sonje Žugić: “Linija magle”

Izložba fotografija Sonje Žugić, pod nazivom “Linija magle”, biće održana od 18. do 26. septembra u Maloj galeriji Ulupuds-a, Uzun Mirkova 12.

Motiv trenutka u magli gde vazduh stoji, bez pomeraja daje privid mira pred neminovnošću nadolazećeg pokreta, talasa, ritma života.

Sonja Žugić, je diplomirala na odseku za Filmsku i TV kameru Akademije u umetnosti u Beogradu i doktorirala na odseku za Scenski dizajn Interdisciplinarnih poslediplomskih studija Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Specijalizovala se iz oblasti dizajn svetla na Stanford univerzitetu.

Nagrađena je plaketom velike Majske izložbe Ulupudsa(Udruženje likovnih i primenjenih umetnika I dizajnera Srbije) 2012. 2015. 2018. i godišnjom nagradom udruženja 2014, FIAP zlatnom medaljom na međunarodnom trijenalu pozorišne fotografije na Sterijinom pozorju, Gran Prijem i 1.nagradom za pejzaž u Rovnju.

Radi dizajn svetla za pretstave Duška Kovačevića, Ljubiše Ristića I drugih reditelja, a kao pozorišni fotograf sarađuje sa Narodnim pozorištem, Bitef festivalom, Bitef teatrom, Zvezdara teatrom, Beogradskim dramskim pozorištem, Malim pozorištem Duško Radović, sa magazinima iz oblasti kulture, British Council-om..

Vodila je radionice iz oblasti dizajn svetla u okviru FIST-a Festival internacionalnog studentskog teatra.

Radila je kao gostujući predavač na Fakultetu za medije i komunikacije iz oblasti pejzažne i pozorišne fotografije. Živi i radi u Beogradu.